DE VERHALEN VAN ONS EERSTE SEIZOEN

DE REÜNIE 

“Het lijkt me leuk om herinneringen op te halen. Het is alweer een tijdje geleden en ik ben benieuwt wat jullie allemaal is bijgebleven, en waar jullie nu staan in het leven.” Schrijft oud leraar Jos (Meneer de Haan). Aan zijn favoriete groepje leerlingen die 10 jaar geleden voor het laatst gezien heeft. Een heuse reünie staat voor de deur maar al snel wordt duidelijk dat niet ieders verleden rozengeur en maneschijn is. Wie heeft meer meegemaakt dan hij of zij toe durft te geven? Wiens verleden zorgt ervoor dat het heden niets meer is wat het lijkt?

THE SCOTTISH PLAY

Wanneer Theater Naat Piek in Uden het aandurft om met enkele spelers “The Scottisch play” a.k.a. Macbeth op te voeren is de spanning om te snijden. Op het stuk, geschreven door William Shakespeare rust een heuse vloek en ligt onheil op de loer voor eenieder die ook maar de naam Macbeth uitspreekt op het podium. Een dag voor de première lijkt alles goed te zijn verlopen maar de werkelijkheid haalt hun al snel in als de waarheid en ieders ware aard naar boven komt. Wie heeft het beste voor met de voorstelling en wie heeft er grotere plannen?

BRABANTS HOOP 

Wanneer het succesvolle hotel Brabants Hoop zijn eigenaar verliest, volgen een aantal donkere jaren van nalatigheid met de nieuwe eigenaar die het allemaal niet zo nauw ziet. Maar na het winnen van de loterij wordt het hotel opnieuw overgenomen door geluksvogels Bart en Desiree die er weer het beste van willen maken? Het wordt al snel de ultieme relatie test als blijkt dat het geluk van de twee al snel op was. Wie gebruikt het hotel voor hele andere zaken? Wie probeert er het beste van te maken en wie saboteert de hele boel?

BOER ZOEKT STIKSTOF

Kerst is een tijd liefde en samen komen. Echter houdt de vrede op aarde geen stand wanneer de 3 broers van familie de Vries samen komen. Een rasechte agrariër tegen over zijn halfbroer met het hart in de linkse politiek is de stikstof problematiek het gesprek van de avond. Het lukte hun vader en stiefmoeder ondanks de verschillen hun relatie hoog te houden. Maar weten de broers ook de rust te behouden vanavond als een ieders ware aard boven water komt drijven? Of hoor je de engeltjes even niet meer zingen als de waarheid aan het ligt komt?